Hoogte Training

Sinds 2005 trainen wij sporters met de intermittent Hypoxic Training methode. Een wetenschappelijk bewezen interval methode om de aerobe conditie en volhoudtijd te verbeteren. Geschikt voor zowel recreatieve sporters als wedstrijdsporters. Een keer per week een Hoogtetraining naast uw reguliere training is voldoende om uw level hoog te houden. Wij trainen met een van de meest effectieve systemen het GO2Altitude systeem. Hiermee kunnen gesimuleerde hoogtes tot 8000 meter worden bereikt. Een Hoogtetraining wordt zittend (passief) uitgevoerd met een eigen mondmasker. Hierdoor kan op maat worden getraind. Een training duurt maximaal 40min.

Voor wie is Hoogte Training bedoeld?

√ Als extra 1x per week training voor de recreatieve sporter

√ Performance boost voor een belangrijke sportwedstrijd

√ Beklimming of trektocht. Psychische en lichamelijke gewenning aan hoogte en voorkoming van hoogteziekte of klachten.

√ Als extra 1x/week aerobe impuls training voor teamsporters of 'explosieve' sporters

√ Vetverbranding (afvallen) door verbetering aerobe efficiëntie

√ Tijdens een blessureperiode om aerobe terugval te minimaliseren

√ Verbetering van de slaapkwaliteit door verbetering aerobe efficiëntie

Ontstaan van Hoogtetraining

Hypoxic Training is gebaseerd op een techniek die sinds de jaren 80’ wordt gehanteerd om topsporters en piloten te laten wennen aan de afnemende zuurstofdruk in de lucht zoals op grote hoogtes het geval is (www.hypoxic-training.com). Voor de opbouw van het aerobe vermogen is dit ideaal. Eind jaren 90’ werd in Australië het Intermittent Hypoxic Training System ontwikkeld. waarbij hoogtes worden nagebootst. In eerste instantie werd dit systeem ontwikkeld voor het Australisch Olympisch team ter voorbereiding op de Olympische spelen in Sydney 2000. Mede door de succesvolle prestaties op deze spelen en het veelvuldig wetenschappelijke bewezen effect van hoogtetraining, werd deze methode later ook gebruikt voor sporters, bergsporters en mensen met bepaalde gezondheidsklachten.

Kosten Hoogte Training
  • Maand abonnement 1x per week training: € 80 per maand
  • Maand abonnement 2x per week training: € 120 per maand

Eenmalige intakekosten zijn 75 €. Dit is voor intake en uitleg, 1e oefentraining, eigen ademmasker en filter. Wij adviseren u natuurlijk graag bij het maken van een slimme planning. Abonnementen zijn inclusief professionele begeleiding en vrije keuze in weekplanning (tijdens openingstijden sportcentrum).